Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny assisterande tränare klar i Brage – med 12 (!) tidigare säsonger i klubben

Bernhard Brcic är en igenkänt ansikte i IK Brage efter att själv ha spelat över tio år i klubben.
Nu står det klart att Brcic kliver in som assisterande tränare, bredvid huvudtränare Kleber Saarenpää. 

Med 12 säsonger som spelare, mellan åren 1988-1999, är Bernhard Brcic långt ifrån obekant med Borlängebygden. När han nu kliver in som assisterande tränare för IK Brage är han redo att, enligt honom själv, skriva ny historia tillsammans.

– Jag har väldigt många och fina minnen. Brage är en stor del av mitt liv och jag skulle kunna sitta länge och berätta om den tiden, såväl allsvenskan, UEFA-cupen och alla år i landets då näst högsta serie.

– Nu har jag ju varit utanför klubben sedan dess men har såklart följt laget från sidan under alla år. Men nu är jag tillbaka och ser fram emot att skriva en ny historia tillsammans, säger Brcic i ett pressmeddelande.

För att kunna träna Superettanlaget tvingades Brageprofilen att tacka nej till ett befintligt uppdrag för Bullermyren. Efter dialog mellan klubbarna har man lyckats löst kontraktsfrågan vilket mynnat ut i en deal mellan Brage och Brcic, som sträcker sig över en tvåårsperiod.

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka i Brage igen. Jag blev överraskad men väldigt glad när jag fick frågan och under mina samtal med såväl klubben som Klebér Saarenpää känns det väldigt inspirerande.

– Jag är ju fylld av känslor men sorterar man lite så är uppdraget väldigt motiverande och det ska bli spännande utvecklande att få jobba på elitnivå tillsammans med en så erfaren huvudtränare som Klebér, det övriga teamet och en utvecklingsbar spelartrupp. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång arbetet, avslutar Brcic i pressmeddelandet.