Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny akut utan köordning

Var på närakuten förra veckan med min väninna, hon hade feber och influensasymtom.

Det var cirka tio personer före oss, vi väntade och väntade men inget hände. Efter ett par timmar kom ytterligare 10–15 patienter. Alla fick gå före oss, min väninna orkade inte sitta där längre, hon kände sig riktigt dålig.

Anmäl text- och faktafel

Vi frågade en läkare vad de hade för kösystem, men han menade att vi skulle åka hem om det inte passade. Han var riktigt nonchalant och spydig, jag menar man bemöter inte äldre och sjuka på det viset.

Varför inte ha samma kösystem som på provtagningen, man får en nummerlapp och tar in patienter vartefter. Som det är nu blir det kaos och orättvist, hur svårt kan det vara?

Inte nog med att väninnan inte fick någon vård, hon betalade 200 kronor. När hon ville få pengarna tillbaka var det plötsligt fel på systemet. Ett datafel, sas det, men det gick väldigt bra att ta betalt. Men så är det alltid.

Det är mer än skamligt hur man behandlar äldre och sjuka människor.

Jag hoppas verkligen att jag får vara frisk, och slippa söka akutvård, för någon sådan finns inte. Det byggs lyxiga sjukhus för miljoner, men någon vård får man inte.

Visst är det konstigt hur det har blivit i Sverige. Allt har spårat ur.

Upprörd akutbesökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare