Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar #InsideSSK – vår största hockeysatsning någonsin: "Ett givet val för oss"

Direktrapporter från varenda träning, dokumentärer och djupgående reportage.
Följ med oss på insidan av SSK.
Den här säsongen bevakar vi varje skär som laget tar.

Här följer du vår insiderapportering under hela säsongen!

Oskarshamn, 10 mars.

SSK pressar tungt för en 2-2-kvittering när IKO-backen Marcus Björk plötsligt vänder spelet med en passning från egen zon. Filiph Engsund kontrar och skjuter utanför i förstaläget, men sargreturen studsar ut vid bortre stolpen istället. Där sticker in Robin Söderqvist 3-1 i samma sekund som Petter Hansson slår undan skridskorna på honom.

Det var här, i BeGe Hockey Center, som SSK förlorade den första och enda matchen i vårens slutsspelsserie. Monsterspurten, med fyra raka segrar, visade sig bli helt förgäves när Oskarshamn höll undan, både i premiären och tabellen.

Det är också här som allt börjar om.

Allsvensk premiär i Oskarshamn, SSK jagar revansch, nya frågor kommer ställas och LT står redo att besvara dem med sin största hockeysatsning någonsin. Nu går vi på insidan av SSK med djupare reportage, dokumentärer och direktrapporter från alla träningar.

– Läsarna kan förvänta sig ett varierat, initierat och pålitligt flöde av SSK-nyheter. De kommer att kunna ta del av nyheter, krönikor, reportage, intervjuer och listor. Hela spektrumet. För första gången på senare år har vi på LT-sporten en för SSK dedikerad reporter, säger Jacob Sjölin som är redaktör för satsningen #InsideSSK tillsammans med Anna Svedberg.

– Vår målsättning är att skriva om SSK dagligen. Oftast kommer det att handla om A-laget, andra gånger om damsatsningen, juniorerna, supportrarna eller eldsjälarna bakom kulisserna i klubben.

Rent sportsligt, vilka förväntningar har du på lagets säsong?

– Jag förväntar mig en ny slutspelsserie framåt mars. Det ska supportrarna kunna kräva. Och nog ska laget ha lite mer marginal ned till strecket den här säsongen. Men det faktum att laget är lite tunt på centersidan och saknar viss spets offensivt gör att SSK inte känns helt redo för det absoluta toppskiktet.

Vad eller vem kommer vi skriva och prata mest om?

– Nicolai Meyer. Den danske forwarden lär bli säsongens succé. En karismatisk personlighet utanför isen. På den har han allt för att bli en publikfavorit. Tacklas och tävlar – alltid uppskattat i Scaniarinken – och med teknik, skridskoåkning och spelsinne för över 40 poäng i serien, säger Jacob Sjölin.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, kommenterar storsatsningen:

– Det är ett givet val för oss. Hockeyn engagerar våra kunder på ett sätt som få andra ämnen kan mäta sig med. Vi har visserligen satsat stora resurser tidigare också, men nu tar vi det till en nivå till.

– Vårt löfte till fansen är att vi kommer leverera minst en story varje dag om SSK. Dessutom får man som kund hos oss tillgång till appen och sajten Hockeypuls, som berättar om det hetaste i hockey-Sverige och är ett perfekt komplement till den lokala bevakningen. Om man gillar hockey, och SSK i synnerhet, så törs jag lova att man inte blir besviken om man hänger med oss i vinter.