Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu stänger han butiken för gott

Nu lägger drömbutiken i Lunagallerian ner. Den har funnits sedan 1979. Benny har drivit möbelbutiken i 22 år. Förändrade tider driver honom vidare.

I 22 år har inredaren Benny Grundström drivit Drömbutiken i Lunagallerian. Men nu slår han igen butiken.

– Det känns tråkigt förstås, jag gillar stan och kunderna. Jag har haft ett bra samarbete med bland andra Centrumföreningen och Telge fastigheter, säger han.

Butiken har funnits i lokalen sedan Lunagallerian öppnade 1979.

– Tiderna förändras, folk köper mer på nätet, åker till Kungens Kurva, där stora kedjor finns, Mio finns i stan och jag har svårt att hänga med och annonsera i samma takt, de kör ofta kampanjer vilket gör att jag får det tufft.

Trösten skulle kunna vara att Benny kommer att fortsätta att driva en webbutik inom inredning och ha nära samarbeten med Södertäljeföretag.

– Det ska bli kul att göra någonting annat, men det är förstås också sorgligt, säger han.

Han hyr lokalen i Lunagallerian och det är oklart vad som kommer att hända med lokalen i framtiden.

– Det är så tråkigt att Benny stänger ner butiken, han har kämpat länge och väl. Vi får se vad som händer med lokalen, den kommer att behöva byggas om så att två eller tre mindre butiker kan få plats, säger Peter Hed som är förvaltare på Telge Fastigheter AB.