Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Södertälje sättas på turistkartan

Nya ­Utflyktsvägen, mellan Södertälje och Norrköping, ska locka turisterna – och södertäljeborna – till Gröna Kusten.

Öland, Västkusten, Stockholms skärgård och Österlen är områden som blivit till begrepp. Vi åker dit för att uppleva saker. Lika naturligt ska det i framtiden vara att åka till Gröna kusten strax söder om Stockholm.

Den som säger detta är Mörköbon Lars-Gunnar Thor. Han marknadsför området mellan Södertälje i norr, Gnesta i väster och Norrköping i söder som Gröna kusten. Här vill han också se en Utflyktsväg.

– När du väl kommit till Gröna kusten måste det finnas något att besöka och det är här Utflyktsvägen med alla attraktioner kommer in, säger han.

Vägverket har nu muntligen godkänt att vägen får det officiella namnet Utflyktsvägen och att hela sträckan skyltas. Verket har bjudit in de fem kommunerna och de tre vägverksregionerna som berörs till ett planeringsmöte då bland annat skyltfinansieringen ska diskuteras.

När det är klart kan konceptet ”Utflyktsvägen på Gröna kusten” börja säljas på riktigt, vilket enligt Lars-Gunnar Thor i första hand ska ske till boende i Stockholm och Mälardalen.