Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rör det på sig på gamla idrottsplatsen

 
Planerna för gamla IP i Nykvarn
Visa alla artiklar

Mycket talar för att det blir HSB som bygger lägenheter på gamla idrottsplatsen i Nykvarn. Men än dröjer det flera år innan bostäderna står klara.

Bostäder på gamla idrottsplatsen i Nykvarn har det talats om länge. Många är de ortsbor som undrar varför inget händer.

Men nu är något på gång.

– Vi för en dialog med Nykvarns kommun om att bygga där, någonstans mellan 80 och 120 lägenheter är väl tanken, säger Bo Tjörnå, vd för HSB Södertälje.

Inga avtal är påskrivna, men ärendet finns troligen på dagordningen för kommunstyrelsens möte i augusti.

Det lär ändå dröja innan bostadsrätterna står färdiga.

– Arbetet med detaljplanen måste ha sin gilla gång. Vi får nog räkna med att det tar två år. Därefter ska vi bygga. Om fyra år ska vi kunna ha inflyttning om allt går bra, säger Bo Tjörnå.

HSB är ett kooperativ som i första hand bygger för sina bosparare och i andra hand för sina medlemmar.

Planeringen av gamla IP hade kommit en bit på väg i och med den markanvisningstävling som inleddes 2014. Boklok fick förtur, men processen avbröts i samma veva som ett omtag gjordes i planeringen av Älgbostad, det omdebatterade området intill Hökmossbadet.

Nu är metoden en annan – en så kallad direktanvisning.

– Vi förhandlar förstås fram ett marknadsmässigt pris, så att vi får ut värdet för marken, säger Bengt Andersson, samhällsbyggnadschef på Nykvarns kommun.

Mathias Jonsson [email protected]