Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnar Kupan igen efter fejden

I nästa vecka slår Kupan upp portarna igen efter att ha hållit stängt i över ett år.

Lagom till jul 2016 stängdes Kupan, Röda korsets second handbutik på Nyköpingsvägen i Södertälje.

Bakgrunden var att organisationen centralt ville slå ihop det två Röda korskretsarna i Södertälje, något som den krets som drev Kupan inte ville gå med på.

Läs också: Mötesplats Kupan i Södertälje har stängts på grund av bråk lagom till jul

För pluskunder och prenumeranter [+]: Så vill nya Röda Kors-föreningen gå vidare efter konflikten: "Det har varit stor turbulens"

Efter över ett år med mörka fönster och låst dörr är det alltså nu dags att öppna butiken igen.

På eftermiddagen på onsdag den 7 februari blir det officiell nyöppning.

Under hösten har frivilliga gjort i ordning lokalerna som kommer innehålla butik, lager och mötesrum. tanken är att lokalerna ska kunna användas som mötesplats för och kunna bidra till integration och stöd för de som befinner sig i en utsatt situation.

– Röda Korset möter just nu stora humanitära utmaningar i Sverige och världen. Människor som av någon anledning fallit utanför samhällets skyddsnät söker sig till oss. Därför känns det extra viktigt och kul att vi nu kommer att kunna stötta fler människor i utsatthet här i Södertälje, säger Ella Kranz, ordförande i styrelsen för Södertälje stads Röda korsetkrets i ett pressmeddelande.

Läs också: Kupan fortsätter hålla stängt – Röda Kors-föreningen måste avvecklas

För pluskunder och prenumeranter [+]: Röda Korset lovar att öppna Kupan så snart som möjligt: "Finns enorma mängder saker"