Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu måste SVBK vinna borta

Inför säsongens sista match på bortaplan är SVBK pressat att ta tre poäng.

Det återstår två omångar av elitserien. SVBK är näst sist, två poäng bakom åttan Habo.

De åtta främsta lagen går till slutspel.

För lagen under strecket väntar kval för att hänga kvar.

Och i helgen möts just SVBK och Habo.

– Det är inte mycket att säga egentligen, det kan bli den avgörande matchen och vi måste vinna. Gör vi inte det blir det kvalspel, säger SVBK-spikern Anton Kjernholm.

Habo är ett lag som Södertelge slagit många gånger genom åren.

Och SVBK vann lagens enda möte så här långt den här säsongen – i Täljehallen

i december – med 3–1.

Men helgens match spelas inte i Täljehallen, där SVBK tagit 13 av sina 15 poäng i elitserien.

Och på bortaplan har Anton Kjernholm och hans lagkamrater på tolv försök inte fått med sig en enda seger. Laget har tagot poäng två gånger, i 2–3-förlusterna mot RIG Falköping och Sollentuna, men kammat noll i övrigt.

– Det har varit en seg säsong. Man kan sitta och teoretisera hur länge som helst för att hitta förklaringar, och det har vi även gjort. Men nu gäller det att fokusera på den här matchen. Det är bara fullt ös som gäller. Vi har inget att förlora, vi ligger

redan efter, säger Anton Kjernholm.

Men läget för SVBK skulle kunna vara bättre. Linus Tholse är på träningsläger inför beachvolleysäsongen och Justin Scapinello har åkt hem till Kanada på grund av personliga skäl.

Känslan inför matchen är ändå god, säger Anton Kjernholm.

– Absolut. Vi har ju slagit dem både den här och tidigare säsonger. Men jag tror att i helgen kommer det att handla om vilket lag som vågar mest. De som vågar mest på rätt sätt kommer att vinna matchen.

Enligt Anton Kjernholm får SVBK främst se upp med kanadensaren Joren Zeeman, som anslöt till Habo så sent som för en månad sedan – och som bland annat hade en riktig monstermatch i femsetaren mot Hylte/Halmstad för ett par veckor sedan, då han gjorde 34 poäng.

– Sen misstänker jag att det kan bli comeback av någon gammal stjärna som Adnan Herco också. De vill slippa kval lika mycket som vi.

För SVBK:s del gäller det att minimera misstagen och att undvika svackor.

– Vi måste hålla energinivån hela matchen. Vi har haft en tendens att gå uppåt när det går bra, men går riktigt mycket neråt när det går dåligt. Det har varit ett problem hela säsongen. Det är när vi hållit en lite jämnare nivå det har gått som bäst, säger Anton Kjernholm.