Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu måste politikerna lyssna på medborgarnas förslag

På kommande kommunfullmäktige får den som lämnat ett medborgarförslag också berätta om det för politikerna. 

På nästa fullmäktige, måndag 4 april, kommer nyordningen med att låta förslagsställaren till anmälda medborgarförslag att få presentera sin aförslag på mötet att inledas.

Först ut, även på mötet, blir förslaget om skjutbanor på Tveta.

–Vi får se hur det slår den här gången. En del kanske ser möjligheten, andra kanske blir rädda när man får chansen att tala för sin sak i talarstolen, säger fullmäktiges sekreterare Ola Schön.

Ytterligare två nya medborgarförslag har kommit in och antagits av fullmäktige, båda handlar om att få till nya övergångsställen.

Det är dels en medborgare i Hölö som föreslår att sänka hastigheten från 70 km/h till 50 km/h på gamla E4 förbi stav. Samt att sätta upp ett övergångsställe i anslutning till busshållplatsen.

Också på Täppgatan/Karlslundsgaten i centrala staden föreslår en medborgare ett övergångsställe, ”då det inte finns ett enda på över 400 meter på gatan”.