Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu letar SSK efter fyra nyförvärv

Efter en längre tids förhandlingar blev det till slut klart. Spelgeniet Fredric Weigel fortsätter i SSK. Nu söker Mats Waltin efter fyra nyförvärv.

16 spelare är vad SSK tar med sig från division 1 till hockeyallsvenskan. Fredric Weigel blev sist in, den skicklige centern som blev delad poängkung i SSK med 60 poäng, lika många som skyttekungen Anton Holm.

Efter en längre tids förhandlingar var parterna till slut överens och i går eftermiddag skrev den snart 24-årige centern på ett nytt ettårskontrakt.

– Vi är överens och det känns jätteskönt att det är klart nu. Förhandlingarna drog ut på tiden, det har varit sjukt konstigt faktiskt. Annars hade det nog varit klart för två–tre veckor sedan, säger Weigel till LT.

Vad har varit konstigt?– Det vill jag inte kommentera, säger Weigel.

Han gjorde klart tidigt i höstas i en intervju med LT att han ville förhandla om sitt kontrakt om laget gick upp till hockeyallsvenskan. Kontraktet var helt enkelt inte bra nog för att gälla i allsvenskan, tyckte centern.

Om det är de ekonomiska detaljerna som legat bakom att förhandlingarna dragit ut på tiden är dock okänt.

– Jag är bara glad nu för att vi är överens. Det ska bli skitkul att spela i allsvenskan med det här laget, säger Weigel.

SSK får därmed behålla succékedjan med Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg som öste in mål under säsongen.

– Det kommer bli väldigt spännande att fortsätta med det här gänget. Fyller vi på med några bra spelare så ser det bra ut, säger Weigel.

16 spelare är alltså med till allsvenskan från division 1, och det är sedan tidigare klart med två nyförvärv (se faktaruta).

Nu söker Mats Waltin efter fyra nyförvärv. En målvakt, en back och två forwards. Det skulle innebära en trupp med två målvakter, åtta backar och tolv forwards.

– Vi behöver ju en målvakt, det är rätt uppenbart (eftersom SSK bara har en målvakt kontrakterad). Sedan vill jag få in en backklippa, en som kan leda laget i både med- och motgång, en ledande spelare. Och sedan två forwards av samma typ, som kan leda laget, som har lite erfarenhet och kan visa vägen. Ja, det är ju om jag får drömma lite i alla fall, det säger sig självt att det inte blir lätt att hitta spelare som passar in på den beskrivningen, säger Mats Waltin.

Han säger att SSK kommer att satsa på en klart mindre trupp än förra säsongen och ha som mål att göra ännu mer plats för spelare från J20-laget.

– Förra säsongen hade vi 16 forwards när vi började säsongen, så många kommer vi inte att ha nästa säsong, säger Waltin.

Läs även: Weigel stannar i SSK

SSK:s trupp just nu:

Målvakt: Alexander Sahlin.

Backar: William Kaijser (ny från Karlskoga), Jonas Vidlund, Robin Nilsson, Marcus Bohman (ny från Timrå), Petter Lindberg, Adam Hansen, Olov Lundqvist.

Centrar: Fredric Weigel, Sebastian Höglund, Karl Olofsson, Jonas Westerling.

Forwards: Johan Skinnars, Lucas Carlsson, Henrik Nyberg, Anton Holm, Patrik Kallmert och Henrik Thegel.