Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer hemvändarhelgen

I och med helgen slutar semestern för många. Något som även innebär ökad trafik ute på vägarna.

På Södertälje kommuns hemsida går man ut och uppmanar alla som ska ut på vägarna att planera sin resa. I synnerhet om man ska åka bil.

Lars Lindström, presskommunikatör på Trafikverket, säger att det är svårt att säga hur mycket trafiken kommer öka men att man kan räkna med en topp under söndag kväll.

– Det är viktigt att poängtera att det inte är någon skillnad in mot Stockholm. Men många väntar länge med att åka hem så det smarta kan vara att köra några timmar tidigare och inte vänta till sista stund.

Om man skulle hamna i kö säger han att det viktigaste är att inte stressa.

–  Man ska ta det lugnt och hålla avståndet. För det är de här kökrockarna som ställer till en väldigt massa problem. 

På Södertäljes hemsida tipsas det även om att man ska tänka på att ha med sig mat, vatten samt tillräckligt mycket bensin i tanken om man skulle fastna i en kö. Men även att de som är i behov av regelbunden medicinering har med sig den.

För att få en direkt koll på köer, arbeten och olyckor kan man gå in på trafiken.nu. Den täcker Stockholm, Skåne och Göteborg.

Även Google har översikt hur trafiken flyter på i Södertälje och länet.

Trafikverket har också uppdateringar om vägarbeten, olyckor och annat som kan påverka trafiken.