Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du vandra genom Södertäljes historia – med hjälp av en mobilapp

35 små berättelser om Södertäljes historia finns nu inlagda i berättelseappen Storyspot. Med hjälp av appen kan du guidas runt i staden och även ladda upp egna ljudguider.

På fredagen lanserades resultatet av ett samarbete mellan Södertälje kommun och Storyspot.

Konceptet är egentligen enkelt – tänk dig en Googlekarta med punkter inlagda. Vid varje punkt finns en ljudfil som du kan lyssna på. Du kan därmed hitta historiska platser med hjälp av kartan och sedan höra en berättelse om platsen.

Än så länge finns inspelningarna endast på svenska, men enligt Södertäljebyrån ska ljudfiler på engelska, arabiska och finska finnas klara inför sommaren. Likaså ska fler platser märkas ut på kartan.

Användarna av appen kan skapa sina egna storyspots.

– Berätta gärna och dela med dig om din berättelse om vår fina stad, vilket är till exempel ditt bästa besöksmål? Eller vilket naturreservat är finast?, säger Aljoša Lagumdžija på Södertäljebyrån, i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny guidebok ska leda besökarna rätt ut i Södertäljes natur – släpps i april