Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu intar vargen Estrad

En katt bland hermelinerna. Eller varför inte en varg i fårhagen? Ynglingen Gustav Gälsing tar nu plats bland de rutinerade revyrävarna i Täljerevyn.

Efter skämt som ”Jag vet inte om han lärt sig läsa än”, kontrar Gustav när hans äldre kollegor segar på väg till lunchen: ”Väntar ni på färdtjänst, eller?”

Stämningen är skämtsam när Täljerevyn repeterar. Det har bara gått några dagar och föreställningen är långt ifrån färdig. Ja, inte ens utmejslad.

–Det här är den roligaste tiden egentligen, det blir lite annorlunda sista dagarna – då är det mer stress, säger Hans Qviström. Vi har 50 sidor råmanus, men till sist blir säkert två tredjedelar utbytt. Vi kommer på saker under tiden, och märker att annat inte håller.

Täljerevyn 2016, ”Vargatider – en rivig revy”, har premiär 22 januari. Fram till dess ska bland annat vargen utses.

– Jag vet bara om att jag ska spela parkeringsvakt i två sketcher, säger (ljuger) Gustav Gälsing glatt.

Han är framtiden i revyn, cirka 20 år yngre än de andra fem.

– Det känns som om jag stått och stampat i båset och väntat på att få komma in. Jag har sett Täljerevyn i alla år och ser verkligen fram emot att jobba med de här, säger Gustav och gör en gest mot revyrävarna.

Gustav har jobbat med kommunens och landstingets projekt Kultur 365 under året och har haft en rätt stor publik.

– Jag är van vid att sjunga och spela teater, men revyformen är lite speciell.

Bilar och parkering lär få stora roller (minns p-taxor, p-tillstånd, minns Scanias vd-byten och minns VW-skandalen), men självklart också alla djur. Djuren på Berget, som nu gör tioårsjubileum, kommer att få sällskap av Vargen i Sjundareviret och förmodligen av en och annan bäver.

– Det blir som vanligt. Ett stort antal nummer, varav nästan hälften är sångnummer, säger regissören Lasse Karlsson. Och en hel del skratt. Och jag kan utlova ett riktigt musikalnummer.

Lotta Köhlin kommer att spela Boel Godner, Hans Qviström lär rulla omkring i rullstol, kapellmästare Sibbe Holz har knepat ihop sexstämmig sång. Men så mycket mer går inte att få ur revygänget så här i inledningsfasen.

– Men du kan ta en titt på väggen utanför logerna, säger Torbjörn Westerberg, lite klurigt, när den något spretiga repetitionen på Estrad avbryts för bioföreställning.

En hel vägg är fylld med artiklar och rubriker från lokal media. Man kan se mönster om vad revymakare tycker är roligt. Det är djur, politiker, byggen och miljonmissar i skolbudgetar. Och mycket mer.

Om tre veckor får vi svaret.

Gustav och Täljerevyn

Gustav Gälsing är 20 år, bor i Södertälje och arbetar som skådespelare. Förra året fick han LT:s Debutantpris för sin insats i Cabaret. Nu gär han debut i Täljerevyn 2016.

Lasse Karlsson är regissör, Lotta Köhlin, Åsa Dellham, Owe Lidemalm, Hans Qviström och Torbjörn Westerberg är Gustavs medspelare på scen.

Sibbe Holz är kapellmästare, i fyramannabandet.

Täljerevyn ”Vargatider” har premiär fredag 22 januari på Estrad och spelas på helger fram till 21 februari.