Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu höjs p-avgifterna

Trots högljudda protester mot höjda parkeringstaxor är det nu klart när de införs.

Annons

Som LT skrivit tidigare var motståndet stort under hösten mot förslaget om att höja p-avgifterna och förlänga betaltiden i centrala Södertälje. I december klubbade majoriteten i Södertälje kommunfullmäktige ändå igenom sin vilja och nu meddelar kommunen att höjningen gäller från februari. Omprogrammering av parkeringsautomaterna kommer att göras sista veckan i januari.

Enligt kommunen är syftet att besökare lättare ska hitta p-plats i närheten av butikerna och att fler som arbetar i centrum ska välja att parkera i utkanten.

Den avgiftsbelagda tiden i grön och blå zon blir efter förlängningen vardagar klockan 08.00–20.00 och helgdagar klockan 08.00–16.00. Avgiften per timme höjs med fem kronor till 20 kronor i timmen i grön zon och till 15 kronor i timmen i blå zon.

Avgiftstiden ändras i vit zon till klockan 08.00–18.00 på vardagar och 08.00–16.00 på lördagar. Söndagar är fortsättningsvis fri parkering. Avgiften per timme ökas i den zonen med två kronor till sju kronor i timmen.

Läs även: Boel protesterade mot p-protesten

Vill stoppa höjda p-avgifter med namnlista

Nu blir det dyrare att parkera