Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu höjs p-avgifterna

Trots högljudda protester mot höjda parkeringstaxor är det nu klart när de införs.

Som LT skrivit tidigare var motståndet stort under hösten mot förslaget om att höja p-avgifterna och förlänga betaltiden i centrala Södertälje. I december klubbade majoriteten i Södertälje kommunfullmäktige ändå igenom sin vilja och nu meddelar kommunen att höjningen gäller från februari. Omprogrammering av parkeringsautomaterna kommer att göras sista veckan i januari.

Enligt kommunen är syftet att besökare lättare ska hitta p-plats i närheten av butikerna och att fler som arbetar i centrum ska välja att parkera i utkanten.

Den avgiftsbelagda tiden i grön och blå zon blir efter förlängningen vardagar klockan 08.00–20.00 och helgdagar klockan 08.00–16.00. Avgiften per timme höjs med fem kronor till 20 kronor i timmen i grön zon och till 15 kronor i timmen i blå zon.

Avgiftstiden ändras i vit zon till klockan 08.00–18.00 på vardagar och 08.00–16.00 på lördagar. Söndagar är fortsättningsvis fri parkering. Avgiften per timme ökas i den zonen med två kronor till sju kronor i timmen.

Läs även: Boel protesterade mot p-protesten

Vill stoppa höjda p-avgifter med namnlista

Nu blir det dyrare att parkera