Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har de eget bibliotek

I dag invigdes Oxbacksskolans nya skolbibliotek med bandklippning, mingel och salta pinnar. Här ska eleverna bland annat få gå på läsecirklar.

– Jag tycker det är bra med ett bibliotek. Det finns många böcker, säger eleven Emilio Casadiego, som går i tvåan och helst läser action.

Han var en av eleverna från elevrådet på Oxbacksskolan som var med på invigningen. Eleverna från sexan fick klippa bandet och sedan blev det rundtur med Linda Kumlin, biblioteksansvarig. Hon har hittills registrerat 2 300 böcker och till våren blir det ännu fler.

– Jag är så glad att vi äntligen kan sätta i gång. Vi har haft böcker förut, men det har inte sett ut så här. Vi kommer att ha läsecirklar och berättande här för att främja läslusten. Det kommer också att vara öppet på rasterna, så att eleverna kan komma hit och låna böcker när de känner för det, berättar hon.

Under invigningen presenterades Bokmalen, som barnen kände igen från bibliotekets Youtube-kanal med boktips. Läslusen höll sig dock borta. Enda spåret av hen var den lilla luckan i väggen med skylten ”Här bor Läslusen” och en liten ärta som hade lämnats i ett skåp.

– Kan ni någon bok som handlar om en ärta?

– Prinsessan på ärten! ropade barnen i kör.