Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Södertälje fler ambulanser

Södertälje får fler ambulanser för att parera ett väntat trafiktryck denna vecka i brokaoset efter midsommarhelgens lastbilsolycka.

Södertälje har från måndagen dubbelt så många ambulanser för att parera ett väntat ökat trafiktryck från den här veckan.

– Vi förstärker på grund av den förändrade prognosen när bron ska bli klar. Vi hade hoppats att de skulle vara färdiga innan skolstart och semesteråtervändandet men nu ser det ut att dra ut på tiden, säger Anna Nergårdh, chefläkare på Stockholms läns landsting.

Två stationerade ambulanser i Södertäljeområdet blir fyra till dess att trafiken fungerar som vanligt.

–Det är inte så att vi flyttat ambulanser någon annanstans ifrån utan det här är extra resurser som sätts in, säger Nergårdh.

En förlängning av sommarförstärkningen av helikoptrar, från en till två, och Trafikverkets särskilda fil för utryckningsfordon är också nya åtgärder.

Anna Nergårdh säger att det handlar om att förkorta framkörningstiderna i fall att trafiken skulle ställa till det.

– Jag har inte några rapporter om särskilda problem på måndagen. Men det är viktigt att vara förberedd, säger Nergårdh.

En annan viktig del har varit extra förberedelser av planerade transporter.

–Det kan handla om förbrukningsmaterial och läkemedel som ska levereras. Det är väldigt viktigt och kräver nu extra planering, säger Nergårdh.

Med Trafikverket i spetsen har flera samhällsaktörer förberett sig för att möta trafikökningen som väntas denna vecka.