Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får sjukhuset makten om maten

I veckan beslutade landstingsfullmäktige att ge sjukhusen mandat att bestämma hur patienternas måltider ska hanteras. Ett nätverk ska bildas för att lära av varandra och utveckla måltiderna på sjukhusen.

– Patienternas önskemål och behov av god mat och goda måltider ska stå i centrum. Det är respektive sjukhus och vårdgivare som bäst vet hur man kan lösa de behoven. I landstinget centralt ska vi bara slå fast målen, vad man ska uppnå, säger Anna Starbrink (FP), produktions- och personallandstingsråd.

Måltidsutredningen har arbetat på landstingsfullmäktiges uppdrag och rapporterar till produktionsutskottet, som beslutade om förslagen 13 mars. Förslaget har sedan behandlats av landstingsstyrelsen den 17 april.

– Goda idéer och bra lösningar på en plats ska självklart spridas till andra sjukhus och vårdverksamheter, understryker Anna Starbrink (FP).