Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu byggs Scanias hemliga paviljong

Som LT redan avslöjat kan Scania lansera en helt ny lastbilsmodell i en pampig paviljong vid Scaniasjön. Nu är det hemliga bygget i gång.– Arbetet ska pågå under sommaren, säger presschefen Hans-Åke Danielsson, som inte bekräftat vad för lansering det handlar om.

Som LT kunde berätta i oktober förra året planerar Scania en tillfällig paviljong vid Saltskogsfjärden, Scaniasjön, precis intill E20. I sin bygglovsansökan skrev Scania bland annat att man behöver paviljongen för "lansering av fordon".

Det kan innebära att lastbilsjätten är på väg ut på marknaden med en ny motor, buss eller rentav en ny lastbilsmodell, något som inte har skett sedan avtäckningen av R-serien för tolv år sedan.

Men när LT frågade Scanias presschef Hans-Åke Danielsson om saken sa att han då att paviljongen ska användas för företagets 125-årsfirande och för att man bygger om Marcus Wallenberg-hallen.

Nu är i alla fall bygget i gång vid Scaniasjön. Byggmaterialet anlände i fredags och sedan dess har stommen kommit på plats.

På bara några dagar har byggnadens yttre monterats upp. Men arbetet omgärdas av hysch hysch och Hans-Åke Danielsson vill inte uttala sig mer om syftet.

– Inredningen kommer säkert att ta en betydande tid. Det arbetet ska pågå under sommaren, säger Hans-Åke Danielsson.