Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu bygger vi ut stans stolthet

För tio år sedan var Södertälje akutsjukhus nära att avvecklas. På dagens landstingsfullmäktigemöte kommer Folkpartiet med alliansvänner att besluta om att både bygga om och ut kommunens stolthet.

Södertälje sjukhus har överlevt många kriser. Det må vara ett av länets minsta med en sviktande patienttillströmning, men vi i Folkpartiet kommer att strida för att Södertälje ska ha ett modernt och effektivt akutsjukhus som bidrar till att möta framtidens vårdbehov hos en växande befolkning.

Folkpartiet och de andra allianspartierna föreslår en historiskt stor satsning på dagens sammanträde. Hela 1 200 miljoner kronor ska komma sjukhuset till del. Pengarna är avsedda för nya sjukvårdsplatser, nya operationssalar och en renovering av gamla, slitna rum. Dessutom tillskjuts ytterligare 300 miljoner för kommande investeringar i inventarier och utrustning.

Satsningen på länets sydligaste akutsjukhus blir en viktig pusselbit i fram-tidens hälso- och sjukvård. 20 nya patientrum kommer att byggas och vårdplats-erna ökar från 100 till 120. Genom att bygga enkelrum kommer smittorisker att minska och den personliga integriteten att öka.

Att ett modernt akutsjukhus behövs söder om Huddinge är numera alla partier ense om. Det gläder oss folkpartister. Vi hoppas att alla ledamöter i landstingsfullmäktige röstar för Alliansens förslag i dag.

Under tiden som sjukhuset byggs ut med nya fräscha vårdlokaler, som ska underlätta flödet av patienter och organiseringen av sjukvården, kommer Södertälje sjukhus att behöva arbeta målmedvetet med sitt varumärke. En strategisk fråga är en fortsatt rekrytering av duktig personal. Här kommer landstingets satsning på forskning vid Södertälje sjukhus att bli en viktig del i arbetet att attrahera kompetenta medarbetare som vill vara med och utveckla sjukhuset.

Stadens läge med närhet till E4 bör också lyftas fram i arbetet att attrahera nya patienter till sjukhuset. Sammantaget går vårt anrika akutsjukhus en ljus framtid till mötes – med avstamp i dag.

landstingsråd

Ninos Maraha (FP)

landstingsledamot

Anna Starbrink (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel