Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir Södertälje Kringelstan igen

Efter flera år i isskåpet är det dags igen: nu satsar Södertälje på Kringlan som symbol igen.

Södertälje och dess kringlor är kända. I mer än 300 år har kringlorna och kringelgummorna varit en del av stadens karaktär.

– Men de försvann tyvärr. Det kan ha varit att ett parti (Täljepartiet) använde kringlan som logga, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), som nu slår ett slag för att använda kringlan igen.

På kommunstyrelsen i går kompletterades uppdraget om Södertälje som framtidens bad-, båt- och turistort med att ta tillbaka kringlan i marknadsföringssyfte.

Faktum är att förslaget ursprungligen kommer från Liberalernas Mats Siljebrand, som så klart var nöjd:

– Efter nästan tio år fick min motion på samma tema genomslag!”, säger han i ett pressmeddelande.

Majoriteten skriver i sitt tilläggsärende att kringlan är ett intressant varumärke att bygga vidare på.

De menar att programförslaget för att utveckla Södertälje till framtidens bad-, båt- och turistort ska kompletteras med ett särskilt uppdrag att analysera hur man kan använda kringlor i stadsbilden samt hur kommunen kan vara ett stöd till en levande kringelkultur i modern tid, inte minst inom Södertäljes matkultur.