Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det på tiden att det blir ordning och reda i kommunens nämnder

Det är alltid bekvämt att prata om sådant som går bra i kommunen. Men för att kunna utvecklas kan vi inte bara fastna vid allt som är trevligt och bekvämt att prata om. Det är dags att vi börjar prata om sådant som inte går bra.

Anmäl text- och faktafel

I samband med kommunens delårsbokslut har man tittat på hur samtliga nämnder har uppfyllt sina mål och det är tydligt att något inte står rätt till i den kommunala organisationen. Bortsett från utbildningsnämnden påpekas det att samtliga nämnder brister i att uppnå sina mål för verksamheterna. Det har till och med gått så illa att tekniska nämnden fått en anmärkning för att det finns så allvarliga brister i hur den har skött sitt arbete.

Är det detta vad kommunens invånare har att förvänta sig under resten av mandatperioden? Det verkar som att den så kallade ”stabila majoriteten” fullkomligt har tappat greppet om nämnderna.

Att det har kunnat gå så här långt blir än mer anmärkningsvärt när man tänker på hur Boel Godner jämt och ständigt för fram det egna partiet som garant för ett anständigt samhälle.

Är det meningen att välfärdstjänsterna ska braka samman samtidigt som de styrande tittar på när skattebetalarna får ta smällen likt när giriga riskkapitalister låter resultatet av sitt eget agerande drabba de oskyldiga.

Nu är det dags att kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) faktiskt ser till att det blir ordning och reda i stället för att bara förbehållslöst predika hur fantastiskt allting är. Den som väljer att blunda för det som är jobbigt kommer aldrig ha förmåga att faktiskt ta tag i problemen och göra något åt saken.

Att det har kunnat gå så här långt blir än mer anmärkningsvärt när man tänker på hur Boel Godner jämt och ständigt för fram det egna partiet som garant för ett anständigt samhälle.

Då börjar man undra hur illa det verkligen står till inom Socialdemokraterna när nästan all kommunal verksamhet uppvisar stora brister samtidigt som kommunens yttersta ledare gör allt för att undvika att det ska komma ut i dagens ljus.

Alexander Rosenberg (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel