Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – så mycket höjs hyrorna i Telge bostäder och Telge Hovsjö

Nu är hyresnivån färdigförhandlad för Telge Bostäder och Telge Hovsjö. Det blir en höjning med 1,36 procent.

Annons

Hyrorna för lägenheter, garage och parkeringsplatser och andra lokaler höjs med 1,36 procent. På en månadshyra på 6 000 kronor blir det det en höjning med 82 kronor. Höjningen gäller från och med den 1 juli i år.

Telge bostäder och Telge Hovsjö ville från början höja hyran med 3,7 procent vilket hade betytt en höjning med 222 kronor för en lägenhet med en hyra på 6000 kronor, skriver Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn på onsdagen i ett mejl till sina hyresgäster som har delats i Facebookgruppen Du vet vad som händer i Södertälje.

För att räkna ut sin nya hyra kan man använda formeln: Gammal hyra x 1,0136 = Den nya hyran.

– Med tanke på att bolagen ville se en betydligt högre höjning från årets början är jag väldigt nöjd. Vi nådde till sist fram till ett bra förhandlingsresultat där hyresgästerna dessutom helt slipper en retroaktiv hyreshöjning, säger Robert Norberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm i ett pressmeddelande.