Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Notan slutar på 192 000 kronor

 
Val 2014
Visa alla artiklar

192 000 kronor. Det är notan för Södertälje kommuns Almedalssatsning 2014.

För ett par år sedan, i besparingstider, beslutade Södertälje kommun att man inte skulle bekosta gruppledarnas resor till Visby, och att man heller inte skulle ha egna programpunkter, varken för kommunen eller Telge-bolagen.

Men det sprack. Förra året kände sig kommunen tvingad att vara med när andra kommuner i samma integrationssits drog i gång ett seminarium om för Södertälje viktiga frågor. Och i år kommer Södertälje kommun att ha en egen programpunkt på onsdagen, om flyktingmottagningsproblem.

– Alla gruppledare i Alliansen och i majoriteten kommer att åka. Samt fem tjänstemän. Vi har tretton sängplatser i ett hyrt hus, berättar kommunstrategen Roger Svanborg.

– Det är alltså de gruppledare som skrev under protestskrivelsen till regeringen angående flyktingfrågan i förra året som bjuds in, förtydligar Svanborg om varför inte Sverigedemokraternas gruppledare finns med.

Boendet kostar 107 000 för en vecka, alltså cirka 1 000 kr/natt och säng. Resorna, med färja, kostar cirka 15 000 kronor och seminariet, med lokalhyra och moderator, kostar 70 000 kronor.

– Gruppledarna har varsin sängplats. Om de inte är här hela veckan kan någon annan från partiet få tillgång till platsen, förklarar Svanborg.