Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska hockey-truppen uttagen till OS – Timrå får klara sig utan Haukeland

Norska OS-truppen har spikats, däribland gänget som ska representera landet i hockeyrinken. Timrås toppmålvakt Henrik Haukland finns med bland de uttagna. Här finns listan på norrmännen som lämnar spel i Sverige för Pyeongchang i februari.

Det var inte oväntat. Henrik Haukeland missar fem, kanske sex, matcher framför Timrå-kassen. Han är nämligen en av tre uttagna målvakter i Norges trupp till OS.

► (+) OS-drömmen nära för Haukeland – kan missa sex matcher med Timrå IK: "Vore enormt"

Sammanlagt är det åtta spelare som till vardags håller till i Sverige som lämnar sina lag och representerar Norge i Pyeongchang.

Jobbigast blir det för Timrå och Modo, då Hockeyallsvenskan till skillnad från SHL inte tar uppehåll under OS. Modo tvingas släppa forwarden Martin Röymark.

Bland de norska ishockeyspelare som inte blev uttagna finns Thomas Valkvae-Olsen i Södertälje, som leder hockeyallsvenskans skytteliga på 20 mål. SSK får därmed behålla sin bästa målgörare. Även Christian Kåsastul, Vita Hästen, och Mats Fröshaug, Tingsryd, lämnades utanför den norska truppen till Pyeongchang.

Här är listan på norrmännen som lämnar Sverige för OS:

Målvakter: Lars Haugen, Färjestad, Henrik Haukeland, Timrå.

Utespelare: Erlend Lesund, Mora, Mattias Nørstebø, Frölunda, Ken André Olimb, Linköping, Mathis Olimb, Linköping, Mats Rosseli Olsen, Frölunda, Martin Røymark, Modo Hockey.