Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjd med premiärhelgen

Hallå där Lasse Karlsson, regissör för Täljerevyn 2016.

Hur blev reaktionerna efter årets revy?– Alla har varit väldigt positiva. Och det verkar som om de menat att det var bra. Vi är nöjda i alla fall.

Visst var årets revy djupare, mer politisk än tidigare?– Kanske det. Men det beror på att vi speglar den tid vi lever i. 2015 var ett deppigt år på många vis, tycker jag. Vi hade ju ett par rätt tunga låtar, dels Owe Lidemalms om tiggarna, och Hans Qviströms fina poetiska ”Kom hit!”, som nog berörde.

Är det fel att kalla dig Södertäljes Karl Gerhard?

– Snarare smickrade. Han är en idol för mig, en person som vågade gå emot strömmmen och stå upp för det han trodde på. Men på scen är det väl snarast Gustav Gälsing mer lik revykungen Karl Gerhard.

Ni lanserade nykomlingen Gälsing hårt. Kommentar:

– Det var givet, han är som skapad för att uppträda i en revy. Men jag är nöjd med hur vi startade och avslutade revyn, med Gälsing i huvudrollen. Det blev bra. Och kasperteaternumret, som jag specialskrev till honom dagarna före premiären gör han så bra – fritt spelrum till mitt manus!

Fotnot: Täljerevyn 2016 spelas på Estrad under veckosluten ytterligare tre veckor.