Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nina föll på målsnöret i Farmenfinalen

Nina Wahlin vann flest tvekamper i årets omgång i Farmen, men i semifinalen mot Farmenvinnaren Fredrik Rosenkvist förlorade hon med en hårsmån.

Nina Wahlin från Södertälje höll sig kvar i Farmen till sista avsnittet nu på söndagskvällen. Hon åkte ut i en rafflande semifinal mot totalsegraren, där hon gick bet på vikten av en säck med säd.

När LT ringer upp Nina i reklampausen sitter hon med sin familj och ser finalavsnittet framför tv:n.

– Det är ju som att återuppleva alla känslorna ännu en gång, säger hon.

Men trots att Nina slogs ut med endast en poäng, så vann hon flest tvekamper i årets omgång av Farmen. Fredrik Rosenkvist uttalade även att han fruktade Nina mest av alla tävlande i sista avsnittet.

– Jag känner en otrolig stolthet att gå hela vägen och ta varenda steg på vägen i den här resan. Men så som jag kämpade i hela Farmen, till den nivån levde jag inte upp i sista tävlingen, all heder åt Fredrik som lyckades vara koncentrerad fullt ut. Jag hade fel på kålroten och blomkålen och vikten av säcken. Men som jag sa i programmet innan tävlingen, den av mig och Fredrik som kan vara sig själv i finalen, mest fokuserad och närvarande, den vinner. Och det var Fredrik.

Men du förlorade ju bara med en poäng, det kändes slumpartat?

– Nej, jag var för okoncentrerad, tänkte på för mycket runt omkring. Jag hade tänkt säga att säcken vägde 2,2 kilo, men tänkte att det svaret är för lätt.

Kommer du någonsin kunna äta en kålrot eller blomkål utan att få hemska vibbar av det här?

– Absolut, jag älskar grönsaker och kommer att fortsätta äta det. Jag älskar det här livet på Farmen, jag njöt verkligen. Och jag är som sagt väldigt stolt över min insats, det närmaste en farm jag kommit innan tävlingen var Torekällberget, det till att kunna ta hand om en hel farm på riktigt, säger Nina, som trots att hon inte kammar hem några vinstpengar ändå vunnit något oerhört viktigt – sin hälsa.

– Jag har gått från att ha kroniskt smärtsyndrom till att bli smärtfri tack vare den morgongymnastik jag började med på Farmen och det hårda kroppsarbete som krävdes på Farmen. Och efter Farmen har jag fortsatt och tränat, just nu är jag smärtfri, säger Nina Wahlin.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska fortsätta att göra vad jag kan för att tillsammans med andra förändra världen.