Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NIF stod emot länge – men Telge vann derbyt

Telge SIBK vann derbyt på bortaplan mot Nykvarns IF med 5-2. Men serieledarna hade svårt att bryta upp hemmalagets försvar.

Ett obesegrat Telge var favoriter i derbyt i division 1-innebandyn, men Nykvarn stod länge emot genom att ställa upp ett lågt försvarsspel och satsa på kontringar. En taktik som kunde ha gett resultat – NIF hade de bästa målchanserna under större delen av matchen, men sköt utanför eller stoppades av Telgemålvakten Elin Aronsson.

När Sandra Seth, en av många spelare i båda lagen med kopplingar till båda klubbarna, sköt 2-2 tidigt i tredje perioden hade NIF poängvittring. Men Telge tog ledningen igen när Felicia Forsmark bröt mönstret och tog sig in framför Nykvarnsmålet och prickade in 2-3.

Den SSL-meriterade forwarden Sandra Seth blev därefter utvisad fem minuter för en tackling på Telges Caroline Rosenberg – och det utnyttjade Telge genom att avgöra matchen.

Nathalie Engström sköt 2-4 i powerplay och punkterade derbyt, som till sist slutade 2-5.

-Jätteskönt att vinna. Man känner ju nästan alla i deras lag, säger Nathalie Engström, som inte gav mycket för Nykvarns defensiva spel.

-Det var ju som värsta köttmuren, de bjöd ju inte till alls i spelet. Det var frustrerande, jag var väldigt frustrerad efter andra perioden men vi sa i laget att vi skulle ha kylan och fortsätta ha tålamod, säger Engström.

Hennes lag hade dock få spelare som kunde bryta mönstret och NIF styrde ofta undan Telges anfallsspel till att sluta med skott i dåliga lägen.

-Vårt försvar var bra i dag. De fick inte in så många passningar framför målet som de ville ha, vi höll dem utanför, säger Nykvarns målvakt Live Fosmark.

-Men jag tycker att vi inte vågade köra framåt så mycket som vi borde ha gjort, tillägger hon.

I slutändan var Telge SIBK en nivå bättre och vann utan att imponera. Laget är fortfarande obesegrat den här säsongen.

-Vi gör vad som krävs. Det finns mer att hämta hos oss, säger Nathalie Engström.

Nykvarn däremot får fortsätta kämpa i nedre delen av tabellen.

-Det har varit mycket stolpe ut för oss. Sen har det nog varit lite dålig inställning ibland, säger Live Fosmark.