Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NIF:s damer säkrade spel i allsvenskan

Nykvarns innebandydamer kunder spela på resultatet - och säkrade en plats i allsvenskan efter 2-2 hemma mot Karlstad.

Annons

Efter 3-1-segern på bortaplan hade NIF-damerna lite marginal att gå på.

Nu slutade det visserligen 2-2 i Björkestahallen på söndagen. Men det var inte så dramatiskt som det låter. Nykvarn tog ledningen redan efter sex minuter och ledde sedan nästan hela matchen. Therse Bjurström gjorde 2-0 i början av tredje. Karlstad reducerade halvväg in i perioden men kvitteringen kom först med två och en halv minut kvar att spela.

- I och med att vi kunde förlora med ett mål men åndå klara det, kändes det ganska lugnt. Men Karlstad gjorde ett rejält försök i alla fall, säger NIF-tränaren Fredrik Weinmark.

- Det var väl ingen toppmatch från vår sida, det var många som kände att det var på allvar, det märktes att de nervösa.

Efter 5-3 totalt över två matcher är NIF alltså klart för allsvenskt spel nästa säsong. Ett kliv upp från årets spel i division ett, även om det fortfarande är näst högsta serien.

- Det blir det ju, det blir något tuffare tror jag, säger Fredrik Weinmark, som varit assisterande tränare den här säsongen men nu tar över huvudansvaret för laget.

Så vad tror han, räcker NIF till i allsvenskan?

- Vi är fortfarande ett ungt lag, men efter den här avslutningen på säsongen ... det såg ju tufft ut ett tag, men nu har vi spelat sju raka utan förlust och då har vi mött topplag i ettan som Telge och Rönnby. Det finns en grund att stå på, säger Fredrik Weinmark.

- Sen är det klart att man alltid letar efter förstärkningar. Vi har haft en ganska tunn trupp, vi är för få. Vi har många unga tjejer i laget, men det finns några till som kan vara aktuella underifrån också. Men man kan inte bygga ett allsvenskt lag på för unga spelare, det är inte schysst mot dem heller.

Han är dock medveten om att det lär bli konkurrens om spelarna i regionen. Telge, som föll i kvalet till SSL, spelar också i allsvenskan nästa säsong. Liksom Trosa/Edanö, som går upp från tvåan trots att man föll i kvalet mot Åkersberga.

- Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det blev väl en vakans på något sätt. Hur som helst blir det tufft om spelarna, säger Fredrik Weinmark.