Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NIF körde över Lerum – klara för playoff 2

En jämn första match blev till en inte lika jämn andra. NIF spände musklerna och körde på söndagen över Lerum med 6–0. Därmed är laget klart för playoff 2 till allsvenskan.

Annons

Efter att ha förlorat den första matchen med 3–5, räknade Nykvarnstränaren Sebastian Wahlgren med att få se ett Lerum som skulle satsa allt framåt i Björkestahallen.

Den forceringen uteblev.

I stället var det NIF som inledningsvis var det bättre laget och också hade med sig en 2–0-ledning inför den andra perioden, efter mål från Therese Heed och Nicole Alm.

– Det är klart att det alltid blir lite nervöst när det är kval, men vi är det bättre laget. Det är verkligen klass på våra mål, säger Wahlgren.

Målen fortsatte att trilla in i den andra perioden. Och med fem mål att hämta upp inför den tredje perioden gav Lerum helt sonika upp.

– De hade inte en chans. Jag tycker inte ens att de går för det i sista perioden, utan vi kontrollerar matchen.

För Nykvarn väntar nu Karlstad IBF ungdom i den andra, och avgörande, playoff-rundan till allsvenskan – ett Karlstad som sensationellt gick vidare efter att på söndagen hemmabesegrat Per-Ols IBF med 4–0.

– Det blir tufft. Det är bara att ladda om. Men spelar vi så här ska det inte vara några problem, men det är en ny match så det är bara att kämpa på, säger Wahlgren.