Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nick Spires presenterade sig i Spanien – med genombrott mot Real Madrid

För första gången fick Nick Spires chansen att spela riktiga minuter i Obradoiro. Då introducerade han sig själv för sina nya hemmafans med tolv poäng mot megaklubben Real Madrid i helgen.

För Plus-kunder: Spires berättar om poängsuccén – och att få Taylors dunk i ansiktet: "Ett välkommen till ACB-ögonblick"

Serieledande Real Madrid vann helgens trepoängsparty mot Obradoiro, 102–93 efter ett ACB-rekord med totalt 36 satta treor i matchen. Svenske stjärnan Jeffrey Taylor sköt tolv poäng för Real Madrid.

Lika många som Nick Spires stod för.

Den förre Södertälje Kings-centern har fått vänta på att spela riktiga minuter i Obradoiro, men tog chansen i helgen. Mot Real Madrid fick 23-åringen spela elva minuter – och hann ändå med tolv poäng på sju skott. Landslagscentern adderade dessutom fyra returer och en assist till protokollet.

Faktum är att Obradoiro tog in på Real Madrid med Spires på planen. Centern gick +10 i matchen – och hans lag förlorade alltså minuterna han inte spelade med 19 poäng.

Spanska medier, eller rättare sagt Madrid-baserade El Mundo, var inte sena att pika Barcelona, som hackar sig fram i ligan den här säsongen och även förlorade mot Real Madrid i Euro League i veckan. El Mundos krönikör Vicente Salaner noterade att Spires fostrats i just Barcelonas ungdomsakademi och skrev syrligt: "Vi visste lite och förväntade oss ännu mindre. Hans bidrag bekräftar något som Barca utan tvekan kommer att avundas: Moncho Fernandez (Obradoiros coach) är oftast rätt ute med sina värvningar, som nästan aldrig är flashiga. Värva män, inte namn."

(+) Mer läsning: Nick Spires överraskad efter drömflytten: "Mycket tidigare än väntat"

Här finns vi på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter