Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekar patienter - men inga besked om nedläggning

Nej, någon remiss till öron-näsa-hals-mottagningen på sjukhuset kunde läkaren inte skriva.Men än finns inga klara besked om mottagningen ska läggas ner eller inte.

I januari berättade LT att öron-näsa-hals-mottagningen på Södertälje sjukhus riskerar att läggas ner.

Förra veckan fick en Södertäljebo som LT har varit i kontakt med ett, i hennes tycke, oroande besked från läkaren på vårdcentralen: Jag kan inte skriva en remiss till öron-näsa-hals-mottagningen – den ska läggas ner.

Men från officiellt håll ges inga klara besked.

– Tyvärr har jag inget svar än. Vi sitter fortfarande i förhandlingar med hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Verksamheten fortsätter tills vi kommer fram till något annat, säger Yvonne Hejdenberg, sjukhusets kommunikationschef.

Det är landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning som håller koll på behovet och ser till att den vård som behövs utförs – på Södertälje sjukhus till exempel.

– Det är oklart när besked kan komma. Ambitionen är innan sommaren, säger Erik Berglund, pressansvarig på Stockholms läns landsting.

Kerstin Felldin på Vårdförbundet har heller inga nya besked.

– Vi lever i någon sorts vakuum eftersom vi inte vet hur det blir, säger hon.

Det finns en privat öron-näsa-hals-mottagning i Södertälje.