Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekar patienter - men inga besked om nedläggning

Nej, någon remiss till öron-näsa-hals-mottagningen på sjukhuset kunde läkaren inte skriva.Men än finns inga klara besked om mottagningen ska läggas ner eller inte.

Annons

I januari berättade LT att öron-näsa-hals-mottagningen på Södertälje sjukhus riskerar att läggas ner.

Förra veckan fick en Södertäljebo som LT har varit i kontakt med ett, i hennes tycke, oroande besked från läkaren på vårdcentralen: Jag kan inte skriva en remiss till öron-näsa-hals-mottagningen – den ska läggas ner.

Men från officiellt håll ges inga klara besked.

– Tyvärr har jag inget svar än. Vi sitter fortfarande i förhandlingar med hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Verksamheten fortsätter tills vi kommer fram till något annat, säger Yvonne Hejdenberg, sjukhusets kommunikationschef.

Det är landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning som håller koll på behovet och ser till att den vård som behövs utförs – på Södertälje sjukhus till exempel.

– Det är oklart när besked kan komma. Ambitionen är innan sommaren, säger Erik Berglund, pressansvarig på Stockholms läns landsting.

Kerstin Felldin på Vårdförbundet har heller inga nya besked.

– Vi lever i någon sorts vakuum eftersom vi inte vet hur det blir, säger hon.

Det finns en privat öron-näsa-hals-mottagning i Södertälje.