Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till Järna egen kommun

Oberoende experter har räknat på förutsättningarna för ”Järna egen kommun”. De har bestämt avrått från att bilda egen kommun i dagsläget. Kanske om fem–tio år har de sagt, men inte nu. Varför har man så bråttom i Järna?

I den tänkta kommunen skulle även Hölö-Mörkö och Vårdinge ingå. Vad skulle bli bättre för dessa kommundelar i en Järnakommun?

Vårdinge (Mölnbo) har en gång i tiden, liksom Hölö/Mörkö, ingått i en Järnakommun. Vad jag kan minnas var många upprörda, alla pengar satsades på Järna. Vad skulle Järna erbjuda Vårdingeborna i dag, om vi ingick i en Järnakommun?

För att värva Vårdinge- och Hölö-Mörköbor att stödja en kommundelning i valet måste man presentera några fördelar för ytterom-rådena. I dagsläget läser/hör vi bara en massa förbättringar som skulle göras i Järna.

Vårdinge/Mölnbo har närmare kontakt med Gnesta än med Järna. I dagsläget är länsgränsen ett problem för sammanslagning med Gnesta. Om några år ska

hela Sverige delas in i nya regioner. Hur regiongränserna dras, vet vi inte.

Tills vi vet mer om såväl ekonomiska som regionala förutsättningar: Nej till Järna egen kommun!

Mölnbo

Bosse Folcker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel