Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattvandrare ska trygga Fornhöjden

Nu ska det bli slut på buset i Forn­höjden. En grupp nattvandrare, klädda i knallgula jackor, kommer att röra sig på ­gatorna under fredags­kvällen.

Allt för att skapa en tryggare miljö för ungdomarna. Det är Fornbacka fritidsgård, som har samlat ihop ett gäng frivilliga föräldrar och boende i området.

– Det är personer som känner många här. Meningen är att nattvandrarna ska bygga upp bra relationer till ungdomarna, säger Pekka Kytölä, föreståndare på Fornbacka fritidsgård.

Nattvandringen är en del av det trygghetsarbete som kommunen, polisen och skolor i Fornhöjden har drivit under en tid. Det är ännu inte bestämt när och hur ofta nattvandrarna ska finnas ute, men förhoppningarna är att fler frivilliga ska vilja ansluta på sikt.

– Nu när det är så kallt är ungdomarna inte ute så mycket. Men när våren kommer finns det risk att det blir stökigt igen. Då kommer nattvandrarna fylla en jätteviktig funktion, säger Pekka Kytölä.