Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattsvart för Kings i Uppsala

Plattmatch, formsvacka, tufft spelschema. Anledningarna till förlusten kan vara många. Men Vedran Bosnic sa det nog bäst själv.– Vi försökte inte i dag, säger Kingstränaren.

Södertälje Kings, regerande mästarna som nyss hade tio raka segrar i ligan förlorade i går vårens finalrepris mot Uppsala, med hela 41 poäng. Den andra raka förlusten i ligan är ett faktum.

– Det här var den sämsta matchen för säsongen. Mitt lag var inte i Uppsala i kväll, ingen av mina spelare var här, sa Vedran Bosnic till LT strax efter att slutsignalen ljöd.

Redan från början kunde man ana vilket håll matchen var på väg åt. Uppsala var mer aggressiva, hittade ständigt igenom Kings försvar och gjorde något som Kings inte klarade av. Nämligen att sätta skotten.

Statistiken var ingen rolig läsning för Södertäljelaget som konstant försökte hitta en väg in i matchen med skott utifrån. Men man satte endast två av 25 treor (åtta procent).

– Vi hade många skott som var helt öppna, framförallt jag. Men vi missade dem. Det är svårt att spela anfall när man inte sätter skotten, säger Dino Pita som missade samtliga (tre) treor han försökte.

Ni satte bara två av 25 …– Ja, det förklarar ju allt. Men samtidigt vill jag inte ta något ifrån Uppsala som gör en jättebra match. Men sen kanske det är så att vi inte är så bra som vi tror vi är. Vi måste vara realistiska och gå vidare nu, fortsätter Pita.

Till skillnad från Bosnic tyckte Pita att man ändå försökte.

– Jag kan inte säga om vi var där eller inte där. Vi var redo och vi hade förberett oss bra. Men vi gjorde inte det vi hade sagt att vi skulle göra. Uppsala dominerade. Så enkelt är det, säger Dino Pita.

Kings tuffa spelschema med flera matcher i Europa ser nu ut att hämma Kings i ligan. Förlusten var den andra i rad.

– En anledning är nog att vi spelar en miljon matcher just nu med Europa och allt, några spelare är skadade, vi går igenom en riktigt tuff tid bara helt enkelt. Men det gäller att fokusera om inför matchen i Frankfurt på tisdag.

Precis så, på tisdag är det match igen när nästa runda i Europe cup drar i gång. En match man ser ut att tvingas klara sig utan stjärnan Toni Bizaca som testade spela några minuter mot Uppsala men sedan satte sig på bänken igen.

Ett stort frågetecken är även letten Davis Lejasmeiers som stukade foten när han trampade på domarens fot.

Ja, det var inte mycket som gick Kings väg i Uppsala.

Enda ljusglimten? Att de som avslutade matchen för Kings är samtliga födda mellan 1994 och 1997 (Erik Johansson, Nick Spires, Henrik Sjölin, Adam Ramstedt och Filip Kovacek).