Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nathalie och Felicia uttagna att försvara VM-guldet

De bägge Telgespelarna Nathalie Engström och Felicia Forsmark, Telge SIBK är uttagna i den svenska landslagstruppen till U19-VM.

Annons

Telge åkte ut mot Kalmarsund i kvalet till SSL. Men nu får Nathalie Engström och Felicia Forsmark lite plåster på såren.

– Absolut, det här är en jättebonus. Nu får man något roligt att minnas från den här säsongen, säger Nathalie Engström.

Hon har varit på landslagsläger på Bosön med juniorlandslaget och har spelat två turneringar. Men hon vågade ändå inte räkna med en VM-plats.

– Nej, det är ju många väldigt duktiga tjejer man konkurrerade med. Men det är jättekul att få chansen, säger Nathalie.

Hon och Felicia har både tränat med damlaget och killarna sedan säsongen tog slut. Nu kommer dom att träna extra på egen hand för att vara väl förberedda när landslaget flyger över till Kanada i slutet av månaden för att försvara VM-titeln.

– Som titelförsvarare och när man representerar Sverige finns det inget annat än att gå för guld, säger förbundskapten Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Så här kommenterar Åsa Karlsson de bägge Telgespelarna.

Nathalie Engström:

– Hon har ett bra skott och distinkta passningar. En spelare som inger lugn och trygghet både vid sidan av och på banan.

Felicia Forsmark:

– Felicia kan spela på många positioner och har bra presspel i anfallszonen. Hon vågar bryta in mot mål och utmana i fart, en spelare som har mycket i sin verktygslåda.

Sverige spelar i samma grupp som Slovakien, Norge och Schweiz. Men det är Finland, som spelar i en annan grupp, som är det största hotet mot Sverige.

Sverige åker till Kanada den 28 april. VM avgörs sedan den 4 till 8 maj i Belleville.