Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan bäst - Nykvarns skolor fortsätter klättra

Nykvarn är nu Sveriges näst bästa skolkommun – fem steg upp sedan i fjol och bäst i Stockholms län.

Annons

Sveriges kommuner och landsting (SKL) har presenterat sina öppna jämförelser av grundskolan.

Landets 290 kommuner rankas utifrån betyg och andra skolresultat.

Nykvarn – med målet att vara allra bäst 2025 – fortsätter att avancera. Sjua i fjol – tvåa på den lista som presenterades i dag.

– Ett stort tack alla ni möjliggörare i skolan – lärare, pedagoger, skolledning och övrig skolpersonal – som har gjort detta möjligt! Det är tack vare ert idoga arbete som vi i dag kan konstatera att vi är en av landets absolut bästa skolkommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Bob Wållberg (NP) i ett pressmeddelande.

Listan toppas precis som i fjol av skånska Vellinge. Nacka är trea.

Nykvarn är nu bäst i länet. Bäst i Stockholm i fjol var Lidingö, som nu återfinns på plats nio.

Det är tionde året i rad som SKL presenterar öppna jämförelser för grundskolan. I rapporten redovisas kunskapsresultat på kommun- och riksnivå för läsåret 2014-2015 samt resultatet av den elevenkät som har genomförts bland elever i årskurs fem och årskurs åtta. Temat i årets rapport handlar om mottagande och skolgång för nyanlända elever.

Södertälje avancerar också, från plats 164 till plats 129.