Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan bäst - Nykvarns skolor fortsätter klättra

Nykvarn är nu Sveriges näst bästa skolkommun – fem steg upp sedan i fjol och bäst i Stockholms län.

Annons

Sveriges kommuner och landsting (SKL) har presenterat sina öppna jämförelser av grundskolan.

Landets 290 kommuner rankas utifrån betyg och andra skolresultat.

Nykvarn – med målet att vara allra bäst 2025 – fortsätter att avancera. Sjua i fjol – tvåa på den lista som presenterades i dag.

– Ett stort tack alla ni möjliggörare i skolan – lärare, pedagoger, skolledning och övrig skolpersonal – som har gjort detta möjligt! Det är tack vare ert idoga arbete som vi i dag kan konstatera att vi är en av landets absolut bästa skolkommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Bob Wållberg (NP) i ett pressmeddelande.

Listan toppas precis som i fjol av skånska Vellinge. Nacka är trea.

Nykvarn är nu bäst i länet. Bäst i Stockholm i fjol var Lidingö, som nu återfinns på plats nio.

Det är tionde året i rad som SKL presenterar öppna jämförelser för grundskolan. I rapporten redovisas kunskapsresultat på kommun- och riksnivå för läsåret 2014-2015 samt resultatet av den elevenkät som har genomförts bland elever i årskurs fem och årskurs åtta. Temat i årets rapport handlar om mottagande och skolgång för nyanlända elever.

Södertälje avancerar också, från plats 164 till plats 129.