Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringslivsplan –men inte hemtjänst

Kommunstyrelsen har antagit en ny handlingsplan för kommunens näringslivsarbete – men väntar med att fastställa det nya hemtjänstprojektet.

Södertälje kommun har en ny näringslivsstrategi och nu också en konkret handlingsplan – med en rad åtgärder.

– Vi är på väg och är alls ingen dålig näringslivskommun. Men det vi bör inrikta oss på är att locka hit de medelstora företagen. Stora företag har vi, och små, menar kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) om den gedigna planen som godkändes enhälligt – och med ett tillägg från Centerpartiet om att arbetet också ska gälla i kommundelsutveckling.

I handlingsplanen finns politiker- och tjänstemannabesök på företag, liksom Företagardag och Södertäljegalan. Och att man ska arbeta aktivt med projekt som Matlust och vara med och driva Södertälje Science Park samt göra ytterligare PR om Södertälje som plats.

Och att man ska fortsätta att använda sig av olika mätinstrument.

Kommunstyrelsen valde att bordlägga ärendet om projektplanen för hemtjänsten.

– Det känns som om äldreomsorgsnämnden borde informeras först, det är dem det gäller, kommenterar Boel Godner.

Projektplanen är gjord efter den genomlysning som gjorts om varför kostnaderna för kommunal hemtjänst inte sjunkit i samma takt som volymen.