Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När lämnar ni socialdemokrater sandlådan, Boel Godner?

Annons

Inte bara Alexander Rosenberg (M) kan känna sig förvånad efter det sista uttalandet från Socialdemokraternas sida om att de kan tänka sig samarbeta med hans parti för att utestänga SD från all form av makt i kommunen.

Efter några av de senaste kommentarerna vilka Alliansen och framför allt Moderaterna fick från kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) bör nästan alla känna sig förvånade över att hon öppnar dörrar för samarbete.

Ett samarbete med några man inte kan inte lita på.

Om vi tar oss några månader tillbaka till kommunfullmäktiges sammanträde i maj. En av punkterna vi skulle ta beslut om var inköp av Castor 5 – den byggnad som i bottenvåningen inrymmer Oktoberteatern. Alliansen lämnade ett återremissyrkande för att få mer detaljerad information.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, tyckte att det var en oseriös hantering av frågan och att man inte kan lita på Alliansen – och särskilt inte Moderaterna som sa nej till inköpet på kommunstyrelsens sammanträde i maj, begärde återremiss på kommunfullmäktiges sammanträde samma månad för att till slut åter säga nej till inköpet på junisammanträdet.

Det var inte första gången där Boel Godner visat sitt missnöje med Moderaternas hantering av olika frågor och alltid med kommentar om att man inte kan lita på M när partiet ändrar sina beslut hur som helst.

Samma åsikt verkade Ingela Nylund Watz (S) ha när hon i förra veckan tydligt uttryckte att varken Moderaterna eller vi i Sverigedemokraterna passar in i beskrivningen av vilka partier S vill bygga ett kommande samarbete med.

Läs Tomas Karlsson: S redo att klippa de rödgröna banden

Var och en kan därför känna sig förvånad efter den U-sväng Boel Godner gjorde kring ett M-samarbete. Undrar bara vad det är som är så viktigt i Godners perspektiv att hon är beredd att samarbeta med någon hon inte kan lita på. Hon tar inte ens upp det politiska programmet, där båda partier står långt ifrån varandra.

Vad är viktigare för Socialdemokraterna i Södertälje: medborgarens bästa eller att SD inte kommer till makten?

Är det vi i Sverigedemokraterna som orsakar allt detta? Jag känner mig nästan hedrad och inte alls som någon som tar på sig ”offerkoftan”, som några påstår. Vad är viktigare för Socialdemokraterna i Södertälje: medborgarens bästa eller att SD inte kommer till makten? Det skulle vara intressant att få ett konkret svar på det.

Fråga nummer två till Boel Godner och Socialdemokraterna i Södertälje: vad betyder ordet demokrati? Och vad betyder ordet folkvalda? Jag försöker förstå att Boel Godner är redo att göra vad som helst för att vi inte ska komma till makten, men var i detta tjuv- och rackarspel hamnar Södertäljes väljare med rätt att ha sina egna åsikter och partipreferenser?

Var hamnar våra invånare med tanke på kommunens policy att sätta medborgaren först? Vem tänker Boel Godner på när hon försöker att på alla möjliga sätt redan nu utesluta oss? Var är respekten för vår lagstadgade åsiktsfrihet? Det är långt ifrån första gången jag ställer den frågan till kommunstyrelsens ordförande.

Om det är Boel Godner som bestämmer behövs det inget val – då känns det helt onödigt att gå till valurnorna. Personligen känner jag igen mönstret. Det fanns förr i tiden partier som alltid stod över alla lagar och regler. Gamla kommunistiska länder är kända för att partiets medlemmar alltid kunde göra vad de ville och särskilt då de högst uppsatta.

Det gamla tenderar alltid att komma tillbaka oavsett alla namnbyten. Socialismen har utåt sett förnyats, men det gamla är kvar: alla ska tänka på samma sätt och ingen ska våga ta makten ifrån socialisterna.

Som avslutning vill jag ställa ännu en fråga till dig, Boel Godner: när lämnar ni sandlådan och börjar ta ansvar för våra invånare här? Södertäljeborna förtjänar att ni gör det – på riktigt.

Beata Milewczyk (SD)

gruppledare, riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel