Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När kan vi åka tåg till och från Hölö?

Den här sommarens ihärdiga värmebölja har satt fingret på klimatförändringarna. Det som känts som en avlägsen framtid är här och nu. En omställning behöver göras och nödvändigheten att snabbt minska klimatutsläppen är tydligare än någonsin.

En avgörande del är att minska utsläppen från våra transporter och det är önskvärt att så många som möjligt ges förutsättning att välja kollektivtrafik istället för bil till och från sitt arbete. Oavsett om du bor i storstad eller inte.

I Hölö finns goda möjligheter med järnvägen genom samhället. Bara det fanns ett tåg som stannade…

Tage Gripenstam (C), själv boende i Hölö och ledamot av Stockholms läns landstings trafiknämnd sedan många år har tidigare utlovat tåg till Hölö, men vad har hänt? När kommer tåget?

Från Miljöpartiets sida har vi länge arbetat för att det ska gå att åka tåg till och från Hölö. I landstinget har vi skrivit motioner och lagt förslag men inte fått något gehör från alliansstyret, där Centerpartiet är en del.

Vi vill att det på ett smidigt och enkelt sätt ska gå att arbetspendla klimatsmart till och från Hölö. Med pendeltåg eller med regionaltåg. Oavsett, har landstinget en viktig roll och behöver medverka till en tåglösning snarast.

Nu – klimatet kan inte vänta

Niklas Gladh (MP)

ledamot trafiknämnden, Stockholms läns landsting

Mats Pertoft (MP)

vice ordförande Hölö/Mörkö kommundelsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare