Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När fler cyklar ökar tryggheten

Som svar på insändare från ”Fjortonåriga cyklisten” vill jag tacka för dina kloka synpunkter om cykling i Södertälje. Det är roligt att höra att du själv ofta cyklar till skolan.

Anmäl text- och faktafel

Du skrev en fråga till mig gällande kameror som håller koll på trafiken och cykelförråden. Miljöpartiet i Södertälje är och har varit positiva till kameraövervakning på platser där vi tror att det kan bidra till minskad brottslighet och ökad trygghet.

Det är väldigt tråkigt när ens cykel blir stulen. Miljöpartiet vill bygga fler och bättre cykelparkeringar. Kameraövervakning kan vara en lösning men det finns också andra saker som kan minska risken för stöld och skadegörelse, exempelvis bra belysning, bra låsmöjligheter och var man placerar cykelparkeringar.

Det finns flera olika sätt att öka säkerheten för cyklister, ett sätt är att vi blir fler som cyklar

När det gäller ordning i trafiken är det viktigt att polisen finns där och ser till att trafikreglerna följs. Hastighetskameror kan förbättra trafiksäkerheten, men det finns flera olika sätt att öka säkerheten för cyklister, ett sätt är att vi blir fler som cyklar.

I andra städer där fler cyklar till jobbet och skolan har bilister, fotgängare och cyklister lärt sig att ta hänsyn till varandra i trafiken. Därför tror vi att de saker som vi vill genomföra för att göra Södertälje till en cykelstad, också kommer att öka tryggheten för cyklister och andra i trafiken.

Lars Greger (MP)

ledamot Södertälje kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel