Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Napolitanska sånger hörs från Estrads scen

Ett omtyckt evenemang sätts åter upp på Estrad. Det är Södertäljeoperans ”Canta Napoli” som förskönar söndagseftermiddagen med napolitanska sånger.

Napolitanska sånger har tidigare hörts från Estrads scen och på söndag är det dags igen. Bakom programmet står den italienska duon Eddie Oliva och Giovanni Impellizzeri.

Eddie Oliva har sjungit för kungen och för tenoren Luciano Pavarotti. Han har också blivit hedrad av den italienske presidenten med titeln Cavaliere officiale. Förutom att framföra napolitanska sånger på söndag, kommer han också att sjunga något för Södertälje, en hyllningssång han själv har skrivit och som han kommer att inleda konserten med.

Programmet ”Canta Napoli” ges av Södertäljeoperan och dess kör sjunger bakom Eddie Oliva och bakom de andra solisterna på scen; Ilona Autio, Rolf Schmidtke samt Jan Söderström.

– Det blir en napolitansk sångkavalkad om kärlek, passion och humor med dessa två ”galna” italienare. Eddie och Giovanni bjuder också på en blandad kavalkad av internationella topplåtar, säger Lars-Gunnar Thor från Södertäljeoperan.

Dialekten neapolitanska (eller napolitanska) kommer från Napoli och ses också som ett eget officiellt språk. Bland sångerna som framförs kan nämnas ”O´Sole Mio”, ”Torna a Surriento” och ”Funicoli Funicola”.