Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket tjatigt om höjd taxa

Är så utomordentligt trött på detta tjat om höjning av p-avgifter i Södertälje. Vad är man rädd för? Vad är det som är så hemskt?

Det handlar om fem kronor mer i timmen. Många verkar inte ha råd med en sådan höjning.

Det samlas in namn i protest, man hotar att ta bilen och i stället åka till Skärholmen där man får parkera gratis med p-skiva. Bensinen dit är gratis, eller?

Man ser inga namninsamlingar och protestlistor när bensinpriset höjs, tobaks- och alkoholskatten höjs. Nej, för bensin, diesel och lite alkohol har man alltid råd med oavsett vad det kostar tydligen.

Jag kan tycka att har man råd att ha bil så har man råd att parkera också. Det verkar på något sätt vara skämmigt att betala för att parkera bilen.

Här i Södertälje parkerar man lite som man vill ändå med falska p-tillstånd och så vidare, Nygatan ska vi inte prata om. Och det är väl de som har utnyttjat dessa falska tillstånd med mera som klagar mest nu när kontrollerna har blivit hårdare och priset höjs.

Att ägare till bilar i 300 000–400 000-kronorsklassen bara orkar oja sig över denna avgiftshöjning är helt ofattbart. Fast det är väl så att man vill ha men det ska helst inte kosta någonting.

En sak till som jag tycker är bedrövlig är detta gångtest på 100 meter som rörelsehindrade ska tvingas genomföra för att få ett handikapptillstånd.

Grejen är att oavsett vilken handikappruta du parkerar på här i stan så har du minst 100 meter att gå för att komma till butiker och kaféer med undantag för en ruta på Telgehuset och två bredvid Konsum som dessutom alltid är upptagna, ofta av obehöriga.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel