Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket kröken, mycket supersalami i GW:s nya

Leif GW Persson
Kan man dö två gånger?
Albert Bonniers förlag

GW släpper loss kriminalkommissarie Evert Bäckström igen. Som vanligt är det mycket kröken, mycket supersalami och oförskämdheter haglar över alla som kommer i hans väg. Det är väl egentligen bara två som i Bäckströms ögon inte är kompletta idioter – kollegan Nadja och grannen Edvin.

Edvin är tio år och Bäckström drillar honom i enkla ärenden som att gå och köpa groggvirke, med sikte på att ha format honom till en fullfjädrad butler när Edvin får gå på bolaget och Bäckström behöver ta det lite lugnare.

På en utflykt med sjöscouterna hittar Evert ett kranium i ett rävgryt på en ö. Han tar hem dödskallen till Bäckström som efter kriminalteknisk undersökning kan konstatera att de har ett mord på halsen. Problemet är bara att dna-undersökningen visar att offret redan dött en gång.

GW Persson är underhållande, tyvärr är inte figuren Evert Bäckström av samma klass. Romanerna om honom är lite ljumna parenteser i GW:s författarskap.

PER ÅHLIN