Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikstjärna blir politiker: "Jag vill göra livet surt för alla SD:are här"

Musikprofilen Sören ”Sulo” Karlsson tar plats i Hölö kommundelsnämnd för Socialdemokraterna. – Jag har med mig värderingarna från barndomen. Min pappa var Göran Perssons mentor hemma i Katrineholm, säger Sulo.

När ersättaren Bo Ohlson tog den vakanta platsen i Hölö-Mörkö kommundelsnämnd för S valdes Sulo in som ersättare.

– Jag blev tillfrågad om att bli medlem i partiet här i Södertälje för några år sedan, i samband med en spelning. Men det känns helt naturligt för mig som är uppväxt med föreningsliv och partipolitik, säger den högst aktive musikartisten.

I helgen släpper han en ny skiva.

– "Brilliant outsiders" är min femte platta på två år, och den har spelats in i London, Stockholm och Los Angeles. Jag har gjort countryduetter med en massa stjärnor, säger 46-åringen.

Han räknar upp Bellemy Brothers, Maria McKee, Sam Gleaves, Idde Schultz och Kikki Danielsson.

– Men jag vill engagera mig politiskt också, göra livet surt för alla SD:are här ute i Hölö, se till att få bättre kommunikationer till Hölö, få tåget att stanna här, säger 46-åringen från Katrineholm som nu bott i Hölö i 16 år.

– Det känns som det behövs en föryngring i politiken och att nya idéer kommer fram. Jag ser fram emot det här.