Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikelever bjöd boende på klassiska Evert Taube-visor

Minnen väcktes till liv och flera boende på Artursberg blev märkbart berörda när elever från en av Södertäljes musikklasser bjöd på Evert Taube.

Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ur sin säng, sjunger eleverna från Rosenborgskolans musikklass, 5A.

Platsen är Artursberg och de boende är här för att höra eleverna sjunga Taube.

– Låtarna är bra, vissa fina och andra lite mer svängiga, säger Amelia Granlund, som tillsammans med Ritta Said även bjuder på lite vals.

Har du någon mer relation till Evert Taubes musik?– När jag var liten brukade pappa sjunga ”Brevet från Lillan”, säger Amelia Granlund.

Initiativet till Taubeeventet som gick av stapeln på onsdagseftermiddagen kommer från Camilla Hammarström, aktivitetssamordnare på Artursberg och mamma till en av eleverna,  samt läraren Desirée Hansson. Syftet är bland annat att bygga broar över generationsgränserna.

– Det här är något som legat och gnagt i mitt huvud en tid och nu när jag har en musikklass tänkte jag, nu eller aldrig, berättar Desirée Hansson.

Tanken är att klassens Evert Taube-tema, som inbegripit både studier och besök i Taubemiljöer ska kulminera i en klassresa till Vinga, platsen för Evert Taubes uppväxt.

– Ja, vi hoppas kunna ordna det, men allt handlar till sist om pengar, säger Desirée Hansson.