Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mulet, mulet och mer mulet

Helgen bjuder på ett riktigt ruskväder. Risk för både regn och snöblandad nederbörd.

Fredagseftermiddagen och kvällen kommer bjuda på fortsatt mulet väder. Det kommer tidvis vara regn med inslag av blötsnö under dagen.

– I kväll kommer det inte vara några större förändringar. Det blir kanske lite mer snöinslag då det kommer in mer kallare luft, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Temperaturerna kommer under fredagen ligga på två till tre plusgrader och framåt kvällen sjunker det till att ligga runt nollstrecket.

– Det är fortsatt sydostliga vindar som blåser in fuktig luft från havet. Det blir mycket moln och man får räkna med att det blir lite disigt på en del platser också.

Under lördagen kommer det inte bli några större förändringar i vädret.

– Det ser ut att bli fortsatt likartat. Det händer egentligen inte särskilt mycket till lördagen utan blir regn, kanske med inslag av snö.

Lördagskvällen kan dock spricka upp något samtidigt som kallare luft drar in. Något som kan orsaka hala vägbanor då temperaturen drar sig ned under nollsträcket.

– När vi kommer in mot söndagsdygnet kommer det vara fortsatt mycket moln och det kan också komma lite snö under dagen, säger Nitzan Cohen.

Natten mot måndag väntas dock snön övergå till regn igen när mer mild luft drar in.