Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP-nej till miljöåtgärd

Man blir inte förvånad när andra partier sätter sig på tvären när det gäller vissa miljöfrågor. Jag blev till exempel inte alls
förvånad när Socialdemokraterna yrkade avslag på Centerpartiets motion om minskad användning av dubbdäck på kommunens bilar och en upplysningskampanj till Södertäljeborna på samma tema.

Jag blev inte heller förvånad när Staffan Norberg (V) uttryckte sig negativt om förslaget förra måndagen på kommunfullmäktige. Men jag måste erkänna att jag blev alldeles häpen när gruppledaren för Miljöpartiet, Ewa Lofvar-Konradsson, gick till talarstolen. Inte för att visa sitt stöd för motionen, utan för att yrka avslag till detta miljöförslag, utan särskilt bra argument.

Men kampen för ett miljövänligare Södertälje är inte slut för vår del.

Det var befriande och uppfriskande att alla mina kollegor i kommunfullmäktige kunde bevittna vilket parti som konsekvent arbetar för en bättre miljö. Och i detta förslag alldeles särskilt för våra barn som i gatumiljön alltid befinner sig nära de partiklar som skadar.

För ett aktivt miljöarbete – Centerpartiet, förstås.

Tage Gripenstam (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel