Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP möblerar om i fullmäktige

I kväll gör Emilia Correia Pettersson (MP) sin sista insats som vice ordförande i kommunfullmäktige i Södertälje.

Annons

Emilia Correia Petterssons (MP) partikollega, och dessutom företrädare i rollen som kommunalrådssekreterare, Lars Greger tar nu över hennes roll.

– Jag och partiet tycker inte att man ska sitta på flera stolar, vi vill ha fler som delar på ansvaret. När jag tog över som ordförande i tekniska nämnden (efter sjukskrivna gruppledaren Ewa Lofvar Konradsson) var tanken att jag skulle sluta som vice ordförande i fullmäktige, säger Emilia Correia Pettersson själv.

– Det är en naturlig övergång nu, Ewa ska inte fortsätta i nästa mandatperiod.

Emilia valdes in i fullmäktige och som vice ordförande i fullmäktige efter valet 2014 och ledde sitt första egna fullmäktige ganska omgående, när Besim Aho var bortrest:

– Det var riktigt nervöst, kan jag lova.

Lars Greger, som är vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, var tidigare anställd som kommunalrådssekreterare i stadshuset, men har arbetet för partiet på riksnivå det senaste året.

Läs även: Strid om naturreservat upp i fullmäktige