Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP möblerar om i fullmäktige

I kväll gör Emilia Correia Pettersson (MP) sin sista insats som vice ordförande i kommunfullmäktige i Södertälje.

Emilia Correia Petterssons (MP) partikollega, och dessutom företrädare i rollen som kommunalrådssekreterare, Lars Greger tar nu över hennes roll.

– Jag och partiet tycker inte att man ska sitta på flera stolar, vi vill ha fler som delar på ansvaret. När jag tog över som ordförande i tekniska nämnden (efter sjukskrivna gruppledaren Ewa Lofvar Konradsson) var tanken att jag skulle sluta som vice ordförande i fullmäktige, säger Emilia Correia Pettersson själv.

– Det är en naturlig övergång nu, Ewa ska inte fortsätta i nästa mandatperiod.

Emilia valdes in i fullmäktige och som vice ordförande i fullmäktige efter valet 2014 och ledde sitt första egna fullmäktige ganska omgående, när Besim Aho var bortrest:

– Det var riktigt nervöst, kan jag lova.

Lars Greger, som är vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, var tidigare anställd som kommunalrådssekreterare i stadshuset, men har arbetet för partiet på riksnivå det senaste året.

Läs även: Strid om naturreservat upp i fullmäktige