Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP-krisen: Pertoft vill inte kandidera själv

Miljöpartiet höll under måndagen ett pressmöte där de pratade om den senaste tidens händelser.

Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Åsa Romson uttalade viss självkritik under den hastigt insatta pressträff som skedde strax innan lunch på måndagen.

De två språkrören hade inga planer på att avgå men förklarade samtidigt att de hade bett valberedningen att förbereda för en ändring under den kommande partistämman i maj.

Mats Pertoft berättar att han bara någon timma innan presskonferensen hade fått ett mejl från valberedningen där han uppmanades att nominera kandidater till språkrörsposterna. Han har dock fortsatt förtroende för de två och har inga planer på att kandidera själv.

– Nej det har jag inte. I allting tycker jag Åsa och Gustav utifrån förutsättningarna har hanterat det här så bra det går. Det är inte enkelt och vi har fått lära oss en hel del på vägen.

Även om det bara är några veckor till partistämman tror han inte att det skulle gå att göra på något annat sätt.

– Det här är vad man kan göra i dag. Sedan får man utifrån det se på resultatet. Om Åsa och Gustav får ett starkt stöd då har de det stödet. Om de inte får ett starkt stöd får man se vidare på det. Det här visar att de tar frågan på stort allvar, säger Mats Pertoft.