Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motståndarna hyllar SSK: "Är imponerad"

Visby/Roma siktar på att bli ett av de fem bästa lagen i allettan.– Vi vet att det blir väldigt svårt, säger sportchefen André Lundholm, som är imponerad av SSK.

Annons

Gotlänningarna förlorade premiären i allettan på bortaplan mot Huddinge med 2-5 – och Visby/Roma har inte spelat sedan dess eftersom deras match i andra omgången, hemma mot Troja/Ljungby, har flyttats. Den matchen ska spelas den 22 januari i stället – och därmed var Visby/Roma spelledigt i onsdags när SSK spelade borta mot Kallinge-Ronneby.

Visby/Roma slutade tvåa bakom SSK i den östra serien och var ett av bara två lag som lyckades vinna i Axa sports center – då blev det 3-2 efter två misstag av SSK-målvakten Calle Brattenberger - och två mål av forwarden Joakim Axman, som tillsammans med centern Oskar Lundberg var lagets bästa poängplockare under hösten – de bildar också förstakedja med Mikael Adamsson.

De har en klar målsättning i allettan – att nå topp fem.

–Vi vill till playoff, vi har varit där flera gånger tidigare. Slutgiltiga målet är att nå kvalserien. Det är många duktiga lag, vi vet att det blir väldigt svårt, säger André Lundholm, sportchef i Visby/Roma.

Han siktade på flera förstärkningar under uppehållet, men fick nöja sig med en – amerikanen Sam Coatta, som värvades från Åmål i division 2, där han var back – men i Visby/Roma ska han spela forward.

Laget har behövt förstärka på den positionen efter att ha åkt på två långtidsskador tidigt på säsongen, och även SSK-fostrade Andreas Gröndahl har haft skadeproblem. Han spelade dock mot Huddinge i måndags.

André Lundholm ger godkänt till sitt lag under hösten, men vill se förbättringar i powerplay.

–Vårt powerplay har varit okej, boxplay däremot riktigt bra. Totalt sett har vi varit lite svajiga - bra mot bra motstånd, men svårare mot sämre motstånd. Nu kommer det krävas topprestationer i varje match, så jag är lite orolig över att vi inte visat stabilitet tidigare. När vi varit som bäst har vi varit bra, som mot SSK. Vi har gjort flera liknande prestationer, säger André Lundholm, som inför allettan såg Västervik som favoriter att vinna serien – men han hyllar även SSK.

–Jag är imponerad av SSK, jag trodde inte att de skulle bli så överlägsna som de har varit, säger han.